Maso na plotně

Co si u nás můžete vybrat a co z toho uvařit

VELKÁ, KULATÁ PLEC: Na ptáčky, na způsob zadního masa, na svíčkovou, rolády, kapsy i steaky.

FALEŠNÁ NEBOLI ŽIDOVSKÁ SVÍČKOVÁ : Výborné maso na dušení, rychlé opékání, na omáčku, špikování, hodí se i na malé steaky na způsob medailonků.

LOUPANÁ PLEC: Krátké šťavnaté maso, vyloženě omáčkové, vhodné na jakoukoli omáčku, dušení na víně, zelenině, na houbách apod. Komu nevadí klihovatina uprostřed využije i na steaky.

KLIŽKA: Většinou na guláš, komu nevadí klihovaté, používá se i na ostatní omáčky, včetně úpravy „na svíčkovou", výborná pečená i na víně

SPODNÍ ŠÁL: Nejtvrdší sval z kýty, je třeba pořádně podusit, aby změkl, ale jde krásně plátkovat, používá se na rolády nebo roštěnou.

KVĚTOVÁ ŠPICE NEBOLI MASO Z KŘÍŽE: Tyto svaly nejsou namáhané, vynikající měkké prokvetlé maso, super na steaky.

VRCHNÍ ŠÁL: Na steaky, plátky, ptáčky, jakoukoli omáčku, i na svíčkovou, také na guláš, pokud ho máte rádi libový.

FALEŠNÁ SVÍČKOVÁ - VÁLEČEK (z kýty): Je o něco tužšíší než falešná svíčková z plece, používá se i na tatarák, ideální na prošpikování

PRAVÁ SVÍČKOVÁ: Velmi kvalitní maso, používá se např. na pravý škrábaný tatarák, bifteky, někdo i na dušení, svíčkovou

VYSOKÝ ROŠTĚNEC : Na steaky. S min. 1 cm vrstvou tukového krytí, během přípravy pouští tuk do masa a je tedy šťavnatější.

ROŠTĚNÁ (NÍZKÝ ROŠTĚNEC): Na dušení i rožnění a grilování, roastbeef, má málo tuku.

PUPEK : Hodí se na roládu, kapsu, lze nakrájet na guláš, vhodné na rychlé grilování vcelku, v tomto případě krájíme porce až po upečení. Mletý se hodí na hamburgery, na polévky i omáčky

HOVĚZÍ VEVERKA Šťavnatý sval s dlouhými vlákny používaný na rychlé grilování, pečení v troubě a na pánvi. Možno použít i na roládu.

ŽEBRO : ideální na hovězí vývar, na pečení, na omáčky

HOVĚZÍ OŘEZ : odřezky , kousky různé velikosti vhodné na guláš a mletí

NA MLETÍ : většinou 2-3 větší kusy svalů, na guláš, omáčku, mletí

04
Leden
2024

Termíny prodeje masa - 2024

Přidáno: 4. 1. 2024 09:58:35

Čtěte více...

Služba pro naše zákazníky:

U nás můžete platit při nákupu masa přes QR kód

Termíny prodeje masa:

Prodej masa 2024

ZÁŘÍ - 26.-27.9.

ŘÍJEN 24.-25.10.

PROSINEC 12.-13.12.

mladý býk 20-24 měsíců - 550-700 kg

Kalendář akcí 2024

13.-15.9. - CCI
mezinárodní závody ve všestrannosti
OM  a MČR pro mladé jezdce a starší juniory

20.-22.9. - ZRUŠENO !!!
Czech Open 2024
závody pracovních ovčáckých psů

 

 

 

Nastavení soukromí

Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Používáme k tomu služby a nástroje Google Analytics. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference pro jednotlivé typy služeb.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení