O mase

Jsme farma zařazená do systému kontrolovaného ekologického zemědělství, naší snahou bylo dostat mezi lidi finálový výrobek, což se nám konečně podařilo. Už více než 10 let můžeme "prodávat ze dvora " hovězí maso s certifikátem BIO a od roku 2015 zpracováváme chlazené čtvrtě sami doma na farmě. Prodáváme maso z mladých zvířat. Na podzim jsou to právě odstavené jalovičky a býčci, kteří strávili celé léto s matkami na pastvině a jejich hlavní krmnou dávku tvořilo mléko, telata jsou v době porážky stará 9-11 měsíců. Další kategorií zvířat jsou býčci ve věku 12-24 měsíců.
Přes léto máme v prodeji masa přestávku, potřebujeme aby nám býčci trochu dorostli a vzhledem k pořádání jezdeckých závodů nemáme dostatek času, takže se naši věrní i noví zájemci mohou těšit na hovězí opět koncem září, termíny na web dáme koncem srpna, kdy bude opět otevřen i náš e-shop.

Zvířata jsou porážena na jatkách Bohuslava Koláře v Čertyni.
Po poražení se maso ve čtvrtích dopraví v chladícím autě k nám na farmu, kde se nechává 14 dní zrát ve zracím boxu při teplotě 0-2 stupně Celsia, poté maso rozbouráme na jednotlivé svaly o velikosti 2-3 kg ,vložíme do igelitového sáčku s označením druhu masa, čísla zvířete a doby spotřeby a vakuově zabalíme. V nepoškozeném sáčku maso bez kosti můžete v lednici uchovat i více než 3 týdny.
Maso z takto mladých zvířat masného skotu - Aberdeen angus a Red angus je velmi křehké a šťavnaté, dá se použít na smažení, pečení, dušení, ale lze ho použít i na minutky. Že se jedná o velmi kvalitní maso, při jehož tepelné úpravě můžete zapojit svou fantazii, nám potvrzují stálí zákazníci, kteří nás doporučují svým známým.